Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Моята Алфа я имам малко повече от 1 месец, 156, 1,6, 98 г. До сега два пъти съм я зареждала за малко повече от 66 литра и двата пъти на OMV, но на различни бензиностанции. Нали уж е 63 литра резервоара. Незнам как става тоя номер , дали тия нещо лъжат или просто резервоара е по-голям.

С тия 66 литра минах 720 км - значи около 9/100 /термостата не ми работи/. Карам смесено градско и извънградско всеки ден средно по 60 км.
    И си я карам внимателно, не се правя на мъж

Comment

• Смени си термостата, грехота е това! Резервоара е 63 литра...смени бензиностанцията!

Разход последно 7/100 градско, колата 1.9 жтд
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от BBB75 Покажи съобщение
        Моята Алфа я имам малко повече от 1 месец, 156, 1,6, 98 г. До сега два пъти съм я зареждала за малко повече от 66 литра и двата пъти на OMV, но на различни бензиностанции. Нали уж е 63 литра резервоара. Незнам как става тоя номер , дали тия нещо лъжат или просто резервоара е по-голям.

С тия 66 литра минах 720 км - значи около 9/100 /термостата не ми работи/. Карам смесено градско и извънградско всеки ден средно по 60 км.
        И си я карам внимателно, не се правя на мъж
        Резервоара ти е 63+7литра резерва или общо 70л
        Иначе си смени термостата, че лошо за мотора
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Бе резервоара е 63л, от които 7 резерва, а не 63+7....
          Ти пък не си ли си пълнил резервоара догоре....
          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• сега съм пълен до капачката и ще видя как е след 15 км като долея,но при нормално каране със спазване на ограниченията чак се учудвам за разхода извън градско.........40л нафта=720км=5.6
            Алфа 156 2.4 JTD 136 катъра-бивша
            Алфа 145 1,9 JTD - настояща

Comment

• 15km не е меродавно...до капачката пак и това си е за мен...до горе след каране на 100км на резерва сложил около 62.3литра!
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                Бе резервоара е 63л, от които 7 резерва, а не 63+7....
                Точно. Дори цяла тема бях пуснал, когато успяха да напълнят 63,9 литра в моя... верно, че бях на изпарения тогава, ама се шашнах и аз. Но то само тръбата до резервоара над литър може да събере, та се оказа, че грешка нямаше. Обаче 66, вече отива доста. Колежке, бягай към Еко, вземи си дори и карта Приятели за отстъпки тук от клуба и не се занимавай с тия мошеници франчайзерите на ОМВ... там спирам само за топли кифлички и кафе (те поне са им добри), но не и за да зареждам гориво...
                Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• Честита придобивка.
                  Смени термостата и разхода ще ти падне някъде към 2л.
                  защото така караш на богата горивна смес, което значи повече бензин.
                  С здраве да си я караш.
                  По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                  https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                    Честита придобивка.
                    Смени термостата и разхода ще ти падне някъде към 2л.
                    защото така караш на богата горивна смес, което значи повече бензин.
                    С здраве да си я караш.
                    Мерси за пожеланието,
                    Тия дни ще си сменя термостата, знам че е кофти за двигателя. Сега пак ми е почти свършил бензина, ще карам до последно и ще заредя от друга бензиностанция да видим колко ще събере. Но и на двете фактури от ОМВ е малко над 66 л /и аз се чудя/.

Comment

• Тръбата нищо чудно да хваща 2-3л отгоре, така че ако пълните до капачката и резервоара е наистина празен, може да минете 63л...

OEM & Ventura Garage
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Бе резервоара е 63л, от които 7 резерва, а не 63+7....
                        Батка 70 събира пробвано с много изчакване, като колонката е вярна щото я пробвахме с една туба от 10л, е точно на 10 я напълни!
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                          Батка 70 събира пробвано с много изчакване, като колонката е вярна щото я пробвахме с една туба от 10л, е точно на 10 я напълни!
                          Значи ти си някъв уникален...(чети резервоара ти е сменян)...резервоара на всички 56-ци, доколкото знам е 63л, вкл. резервата

OEM & Ventura Garage

Comment

Значи ти си някъв уникален...(чети резервоара ти е сменян)...резервоара на всички 56-ци, доколкото знам е 63л, вкл. резервата
                            Намери темата да видиш как и pinko на неговата 156SW 1,9JTD 115ps мери по този начин и очудващо събра 70л а и не само той, докарай твойта и ще видиш как ще ги съберем
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• хехе...не можеш....когато стрелката на уреда ми беше стигнала под 0-та, тогава съм събирал най-много в колата и това бяха 61.5л вкл с тръбата до капачката...моя резервоар е 63л...

OEM & Ventura Garage

Comment

хехе...не можеш....когато стрелката на уреда ми беше стигнала под 0-та, тогава съм събирал най-много в колата и това бяха 61.5л вкл с тръбата до капачката...моя резервоар е 63л...
                                Не си обезвъздушавал, много въздух е останал вътре

Ето вижте сами:
                                http://clubalfaromeo.com/forum/showp...36&postcount=9
                                http://clubalfaromeo.com/forum/showp...8&postcount=21
                                Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 18:48.
                                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                                X